Fotoförstoring

Dela

Många gånger tjänar en bild på att förstoras, i alla fall riktigt fina bilder. Det brukar framhäva motivet bättre och kan lyfta vilket rum som helst. En förstoring kan du sätta bakom glas och ram och ställa på skrivbordet eller hänga upp på väggen som den är. Det är inte alls dyrt att framkalla bilder som förstoring längre, även om det självklart är dyrare än att framkalla en vanlig bild. Om du också vill framkalla förstoringar finns det flera olika sorters förstoringar att välja på.

Klassiska rektangulära förstoringar

En klassisk rektangulär förstoring är den vanligaste förstoringen och kan vara så stor som 60 x 90 cm och ibland till och med större än så. Naturligtvis kan du framkalla mindre rektangulära förstoringar än så, till exempel 20 x 30 cm. Det rektangulära formatet passar utmärkt för motiv som helporträtt, halvporträtt och miljöbilder.

Panoramaförstoringar

En stor panoramabild är en mycket effektfull förstoring som passar utmärkt i vardagsrummet. City Skylines, stränder och landskap är typiska panoramamotiv som aldrig kan bli fel. Om du vill slå på stort kan du framkalla panoramabilder som är på hela 60 x 150 cm. En sån bild ger det moderna vardagsrummet eller den stora stilrena hallen en riktigt lyxig känsla.

Kvadratiska förstoringar

Kvadratiskt format passar utmärkt för porträttbilder och bilder som du vill ge en lite konstnärligare prägel. Små kvadratiska bilder känns ganska ynkliga, men det är något helt annat med en kvadratisk förstoring som hängs upp på väggen. Ett typiskt format för kvadratiska förstoringar är 30 x 30 cm.

Här på framkallabilder24.se hittar du flera fotolabb som framkallar bilder som förstoring till ett mycket bra pris.