Förbättra dina bilder

Dela

Även om bilden du har tagit ser bra ut direkt ur kameran så kan vi på framkallabilder24.se garantera att den kommer att se ännu bättre ut om du fixar till den lite snabbt med ett bildredigeringsprogram. Enkla bildredigeringsprogram följer med i både Mac OS och Windows, annars finns det både kommersiella och gratis bildredigeringsprogram som du kan använda dig av. Även Photoshop finns idag som prenumeration vilket har gjort att alla har råd att använda det, annars kan du alltid testa GIMP som inte är mycket sämre än Photoshop eller kanske Picasa.

Det behöver inte ta mer än en minut att få en bild drastiskt bättre vilket verkligen kommer att märkas när du framkallar dina bilder. Nu ska vi visa dig hur du gör det här.

Förbättra din bild i ett nafs

  1. Beskär. Ofta tjänar en bild på att beskäras lite. Om du tagit en bild på en person är det bra om det inte finns för mycket luft över huvudet och en massa distraherade objekt i utkanten av bilden.
  2. Justera exponeringen. Testa att dra lite i reglaget för exponering för att se om bilden tjänar på att ljusas upp eller tvärtom. Det kan göra stor skillnad för din bild.
  3. Öka kontrasten. En ökad kontrast ger ofta en finare bild där motivet framhävs bättre.
  4. Lägg till lite svärta. De flesta bilder tjänar på att få lite mer svärta, det brukar göra bilden mycket snyggare. Om det handlar om ljusa bilder, såsom solskensbilder och ljusa bilder på spädbarn, ska man oftast inte lägga till någon svärta.
  5. Ljusa upp skuggor. Om du tagit en porträttbild i dagsljus blir ofta motivet för mörkt, så om du till exempel använder Photoshop eller Lightroom kan du ljusa upp motivet med ett reglage.
  6. Reducera brus. Om bilden är tagen i dåligt ljus bör du reducera bruset, men överdriv inte för då försvinner detaljerna och bilden blir för ”soft”.
  7. Skärp upp bilden. Bilden tjänar på att få lite extra skärpa, men skärp inte upp den för mycket för då kan den bli för pixlig och se grynig ut.

När det här är klart kommer du att se att bilden har blivit bra mycket snyggare och sedan är det bara att framkalla din bild direkt på nätet.